Hoi!

Op deze plek hebben we een aantal belangrijke zaken voor het eerste gebruik van de online community op een rij gezet. Doe je mee en doorloop je de stappen? Zo maken we de community meteen wat persoonlijker!  

Zelfstandig

Profiel aanvullen 

Leuk als anderen weten wie je bent en wat je doet! Maak een account aan. Vul onder de tabbladen 'Account' en 'Organisatie' jouw gegevens in. En vergeet niet je profielfoto te uploaden! 



Vul jouw profiel aan

Privacysettings

Geef zelf aan welke profielvelden jij aan andere gebruikers toont en hoe jij notificaties wil ontvangen. Je kunt notificaties ontvangen via het belletje bovenin, maar ook via de mail.



Stel jouw privacysettings in

Sterker

Let's go!

Fijn! Dan kan je direct door naar de community. Ga bij Communities in gesprek met anderen, deel tips en tricks of start zelf een sub-community. Of ga aan de slag met een actueel onderwerp samen met vakgenoten in een communitatielab, ook wel CommLab genoemd. 

Naar de community

 

 

Hoe werkt het?

Logeionline is de online community van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals. Logeion is gebouwd door en voor leden. De wensen en behoeftes van de leden staan bij Logeion voorop. Onze leden gaven in 2017 aan een online community te missen om naast offline ook online te netwerken en samenwerken. Daarom is Logeionline in het leven geroepen. De community is samen met Mett, het bedrijf dat het platform heeft ontwikkeld en technisch ondersteunt, ontwikkeld.

Een CommunicatieLab is een tijdelijke organisatievorm, ondersteund door Logeion, waarin een groep vakgenoten gedurende een periode aan de slag gaat met een vakinhoudelijk vraagstuk. Leden starten een CommLab, maar iedereen is welkom om eraan bij te dragen.

Voor iedere ledengroep is een online samenwerkplek op Logeionline ingericht die enkel voor hen toegankelijk is: een werkplaats. Alleen leden kunnen zich aansluiten bij een ledengroep. Commissies is de verzamelnaam voor alle ledengroepen die (onderdelen van) Logeion mogelijk maken. Denk aan besturen, jury’s, redacties, vakgroepen en commissies.

Als je een account hebt aangemaakt, dan heb je een eigen profiel binnen Logeionline. Je kunt dit zelf aanvullen met jouw persoonlijke (werk)gegevens. Je vindt jouw eigen profiel rechtsboven in de balk: klik op jouw naam en vervolgens op 'Profiel'.

De gegevens die je invult binnen jouw profiel zijn niet zo maar zichtbaar. Je moet dat zelf instellen vanwege de privacywetgeving. Wij zouden het natuurlijk heel fijn vinden als je goed zichtbaar en vindbaar bent, maar jij zit aan de knoppen. Hieronder lees je hoe je dit kunt instellen.

 1. Klik rechtsboven op je naam.
 2. Ga naar 'Profiel'.
 3. Klik op 'Profiel wijzigen'. 
 4. Navigeer naar het tabblad 'Instellingen'. 
 5. Scroll naar 'Privacy'. Hier kun je instellen voor wie je welke gegevens zichtbaar wil hebben. Wil je echt dat mensen je makkelijk kunnen bereiken, dan zet je alles op 'Ingelogde gebruikers'. 

   
 6. Klik vervolgens onderaan op 'Opslaan'. De privacyinstellingen zijn nu actief.

Door pagina's, items op een pagina of personen te volgen, ontvang je updates via de mail, het platform of via de app. Je kunt zelf inzien waar jij notificaties van ontvangt en instellen op welke manier je deze wilt ontvangen.

Notificaties instellen

 1. Ga via je naam rechtsboven naar 'Profiel' 
 2. Klik op 'Profiel wijzigen' 
 3. Navigeer naar het tabblad 'Instellingen' 
 4. Scroll vervolgens naar 'Updates & notificaties' en vink hier aan hoe jij notificaties wilt ontvangen. 
 • Tagging in reacties toestaan: je krijgt een melding als iemand jou gericht noemt in een reactie. 
 • Notificaties van reacties ontvangen:  je krijgt binnen het platform een notificatie (het belletje naast je naam bovenaan de pagina). 
 • Notificaties via e-mail ontvangen: je ontangt de meldingen/notificaties in je mailbox. 
 • Notificaties van eigen acties via e-mail ontvangen:  je ontvangt notificaties van je eigen acties via de mail. 

Notificaties beheren

Ben je benieuwd wat je allemaal volgt? Of wil je je notificaties beheren dan kan dit gemakkelijk via jouw profiel. 

 1. Ga naar je profiel door bovenin op jouw naam te klikken en naar 'Profiel' te gaan.
 2. Je ziet hier nu verschillende tabbladen. Klik nu op het tabblad 'Notificaties'. 
 3. Op deze pagina zie je pagina's en items die je volgt
 4. Wil je een pagina of item niet meer volgen? Zet het schuifje dan uit. 

Je kunt andere leden aanhaken in berichten en reacties door een apenstaartje en het begin van een naam te typen. Er verschijnt een lijstje met gebruikers die bekijkrechten hebben op de desbetreffende pagina. Vervolgens kun je op een gebruiker klikken om diegene te taggen.

1. Typ een @... 

 

2. Typ het begin van de naam... 

Ben je geïnteresseerd in een bepaalde pagina, bepaalde items of bepaalde leden? Klik dan op de 'Volgen-knop' rechtsboven aan de pagina. Op deze manier krijg je automatisch een notificatie als er iets wordt toegevoegd, gereageerd of gewijzigd.

Een pagina of item volgen

 1. Je volgt een pagina of itemdoor op de knop ‘volgen’ te klikken rechtsbovenaan de pagina. 
 2. Wanneer de knop groen is gekleurd, betekent dit dat je de pagina of het item volgt.

   
 3. Wil je de pagina of het item ontvolgen? Klik dan nogmaals op de button om te ontvolgen. De button is, nadat je op ontvolgen hebt geklikt, weer grijs zoals bij punt 1. 

 

Personen volgen 

Heb je interessante personen opgemerkt binnen de community en wil je op de hoogte blijven van wat hij of zij plaatst? Zoek diegene dan op binnen 'Vind elkaar' en klik bij zijn of haar profiel op de volgen knop. Je kunt personen ook altijd weer ontvolgen. 

Notificaties instellen

Wanneer je een pagina, pagina-item of persoon volgt, krijg je hier updates van. Op welke manier je notificaties ontvangt kan je hier beheren.

Binnen dit platform kun je als gebruiker reageren (mits je reageerrechten hebt). Als je dat doet, is deze reactie altijd zichtbaar voor iedereen die dat bericht ook mag zien. Omdat het een besloten community is, is jouw profielnaam ook altijd zichtbaar.

Een reactie plaatsen

Typ in het reactieveld je reactie en klik op 'reactie plaatsen'. Je reactie wordt meteen onderaan de pagina toegevoegd. Anderen kunnen weer op jouw reactie reageren. Hiervan krijg je vervolgens een notificatie bij het belletje bovenaan de pagina. Op verschillende pagina's is het ook mogelijk bestanden toe te voegen aan jouw reacties. Dit kan via 'Bestanden insluiten'.  

Mentionen/Taggen 

Indien leden in hun profiel hebben aangegeven getagd te kunnen worden (lees ook: notificatie instellingen) is het mogelijk andere leden aan te haken. Dit doe je door een '@' te typen in het reactieveld met daarachter meteen de naam. 

Wanneer er een hartje bij een item staat, kan je het item liken. Met een item bedoelen we bijvoorbeeld een berichten of document. Hiermee spreek je je waardering uit. Je kunt een item of pagina liken door op het hartje te klikken.

U bevindt zich hier

Momenteel bevind je je op Logeionline, de online samenwerkplek van Logeion. Verdwaald? Ga terug naar www.logeion.nl 

Cookie-instellingen